Webinarium dla branży motoryzacyjnej. Oszczędzaj czas i koszty z NX i drukiem 3D
Pandemia koronawirusa bardzo mocno wpłynęła na branżę motoryzacyjną na całym świecie. Ucierpiały na tym także polskie firmy, które w większości dostarczają komponenty dla producentów znanych marek pojazdów. Jak optymalizować pracę, oszczędzając czas oraz koszty? Jak przygotować się na nowe wyzwania? Na te pytania postarają się odpowiedzieć specjaliści z firm CadXpert oraz GM System podczas webinarium 23 listopada 2020. Wstęp wolny.
2020-11-13, 13:12

Webinarium „Jak oszczędzać z NX i drukarką 3D w branży automotive” odbędzie się 23 listopada w poniedziałek o godz. 11:00. Dostęp do wirtualnego pokoju jest dostępny pod adresem: https://bit.ly/automotive-NX3D

Technologie druku 3D mogą być wykorzystane w wielu obszarach produkcji od prototypowania do druku narzędzi montażowych lub części zamiennych. Możliwość wykonania danego elementu bezpośrednio w firmie pozwala pominąć łańcuch dostaw, który został przerwany na przykład na skutek panującej pandemii. Podczas szkolenia online eksperci z GM System zaprezentują, jak wymodelować wybrane projekty w oprogramowaniu Siemens NX CAD. Następnie części zostaną zaprezentowane po wydruku. Specjaliści z CadXpert opowiedzą, jakie parametry zostały dobrane do wydrukowania danych elementów.

Agenda webinarium:

1. W jakich obszarach produkcji możemy stosować elementy z drukarki 3D?
  2. Przykłady zastosowań w firmach z branży automotive oraz kalkulacja kosztów
  3. Modelowanie w NX - projekt panelu deski rozdzielczej z teksturą oraz gałki drążka zmiany biegów
  4. Prezentacja wydruków 3D

Zachęcamy do oglądania na żywo lub do rejestracji, by otrzymać nagranie spotkania.

Źródło:

cadxpert.pl/