Kolejna wielkogabarytowa drukarka 3D Stratasys F770 o obszarze roboczym 1000 × 610 × 610 mm została dostarczona i zainstalowana u Klienta. ? Tym razem F770 trafiła do Centrum Druku 3D na Politechnika Koszalińska w Wydziale Mechanicznym. ? Maszyna obsługuje dwa rodzaje materiałów do druku: ABS oraz ASA. Jest polecana do niezawodnego wytwarzania bardzo dużych obiektów lub do produkcji seryjnej. – To daje nam ogrom nowych możliwości – podkreśla dr hab. inż. Tomasz Królikowski, prof. PK, prorektor ds. studenckich i kierownik Centrum Druku 3D Politechniki Koszalińskiej. – Drukarka będzie wykorzystywana do produkcji elementów, które mają służyć naszym studentom z niepełnosprawnością. Mamy opracowany projekt podnóżków dla takich osób, ich drukiem zajmiemy się w najbliższych dniach. Mamy też pomysł drukowania innych obiektów w skali 1:1. Jesteśmy przekonani, że spodobają się naszym gościom dni otwartych oraz festiwalu nauki. ? Seria Stratasys F123 to sprawdzone rozwiązanie do szybkiego prototypowania oraz do wytwarzania narzędzi i osprzętu. F770 wykorzystuje patenty technologiczne takie jak dwie głowice drukujące, podgrzewana komora robocza z cyrkulacją powietrza, serwonapędy oraz rozpuszczalny materiał podporowy. ? Maszyna jest wyposażona w zasobniki materiału mogące pomieścić 3277,4 mm³ tworzywa. Wbudowana kamera oraz funkcja monitorowania procesu w programie GrabCAD Print umożliwia zdalną kontrolę pracy 24/7. Gratulujemy dobrego wyboru i życzymy przyjemnego drukowania! ? #drukarka3d #Stratasys
2022-03-21, 09:37

Gratulujemy dobrego wyboru i życzymy przyjemnego drukowania! ?

#drukarka3d #Stratasys