Webinarium o wielkoformatowym drukowaniu 3D już 29 marca o godz. 11:00

Druk 3D w dużym formacie, czyli co trzeba wiedzieć o drukowaniu 3D dużych obiektów. Zapraszamy na webinarium, na którym specjaliści z CadXpert zaprezentują drukarkę 3D Stratasys F770 o polu roboczym 1000 × 610 × 610 mm, a także przedstawią przykłady wydruków i firm korzystających z wielkogabarytowej drukarki 3D. Webinarium odbędzie się 29 marca o godz. 11:00.

Webinarium o wielkoformatowym drukowaniu 3D już 29 marca o godz. 11:00

Druk 3D w dużym formacie, czyli co trzeba wiedzieć o drukowaniu 3D dużych obiektów. Zapraszamy na webinarium, na którym specjaliści z CadXpert zaprezentują drukarkę 3D Stratasys F770 o polu roboczym 1000 × 610 × 610 mm, a także przedstawią przykłady wydruków i firm korzystających z wielkogabarytowej drukarki 3D. Webinarium odbędzie się 29.03.2022 o godz. 11:00.

Wielkoformatowy druk 3D pozwala firmom oszczędzać czas i koszty na tworzeniu prototypów o bardzo dużych wymiarach. Drukarka 3D o dużym polu roboczym daje nam również możliwość wydajnej produkcji seryjnej mniejszych elementów. Podczas webinarium Kinga Szeliga – inżynier ds. druku 3D z firmy CadXpert – zaprezentuje, jak działa wielkoformatowa drukarka 3D Stratasys F770, jak przygotować model do druku 3D oraz do czego wykorzystać potencjał obszaru roboczego o wielkości 1000 × 610 × 620 mm.

Weź udział w webinarium i dowiedz się, jakie rozwiązania technologiczne odpowiadają za dokładność, powtarzalność i niezawodność druku 3D w dużej skali.

WEBINARIUM
Jak wydrukować model 3D o długości 100 cm?
Pokaz wielkogabarytowej drukarki 3D Stratasys F770

29 marca (wtorek) | godz. 11:00

Dowiedz się więcej na: https://cadxpert.pl/aktualnosci/webinarium-jak-wydrukowac-model-3d-o-dlugosci-100-cm-pokaz-wielkogabarytowej-drukarki-3d-stratasys-f770/

Agenda:

1. Stratasys F770 – wszystko, co trzeba wiedzieć o druku 3D w dużym formacie.
  2. Z czego można drukować, czyli dostępne materiały i ich zastosowania.
  3. Przygotowanie modelu do wydruku – obsługa oprogramowania Grabcad Print.
  4. Prezentacja drukarki 3D Stratasys F770 na żywo (komora robocza, stół roboczy, ekstrudery, kamera, panel sterujący, zasobniki na materiał itp.).
  5. Prezentacja wydrukowanego modelu owiewki do maski samochodu wyścigowego z materiału ABS-M30.
  6. Branżowe wykorzystanie wielkoformatowej drukarki 3D Stratasys F770: a) Daikin – producent systemów wentylacji b) Sub-Zero – producent sprzętu AGD c) Topcan – drukarnia wielkoformatowa d) Drukowanie seryjne dla klienta z branży elektronicznej.
  7. Pytania i odpowiedzi.